• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Alle Kan Lære Meditation For Øget Personlig Udvikling

  Af Janno d.19/01/2008

  Meditation brugt regelmæssigt kan være meget kraftfuldt

  Når du begynder med meditation skal du forberede dig, nøjagtigt som når du skal udøve selvhypnose, der er store ligheder imellem disse teknikker…
  Det du skal bruge for at meditere er:

  Metodelyden er vigtig

  Metodelyden er en lyd der ikke rigtigt betyder noget, men dens klang inde i dit hoved har stor betydning, man kalder det også lydens kvalitet. Selve lyden har en energi i sig selv, og når du gentager den for dig selv er lyden en stor del af din meditation, den hjælper dig til at komme i den meditative state, for mig at se stort set det samme som en hypnotisk trance, eller som jeg også har lært via Silva-Metoden en tilstand hvor din hjerne sænker sine almindelige svingninger til et lavere niveau.

  Ro, rytme og regelmæssighed er vigtige ingredienser for den der vil meditere, og en god rytme vil være hvis du mediterer ca. 30 minutter 2 gange om dagen, allerhelst på de samme tidspunkter, sådan at dit “indre ur” allerede inden du mediterer er forberedt på at skulle sænke din hjernes aktivitet.
  Regelmæssigheden og rytmen, hjælper dit sind til hurtigt at blive ret god til at meditere, og dermed får du et bedre udbytte af den tid du bruger på meditation, din krop er nemlig sådan indrettet at med regelmæssighed fungerer den bedst, så er den jo forberedt på hvad der skal ske…

  Regelmæssigheden kan osse bestå i andre forberedelser du laver hver gang du skal til at meditere… Jeg kender en der altid strækker alle sine muskler ud i 20 minutter inden meditation, og selvom det så ikke altid sker på samme tid, er kroppen og sindet klar, for nu er udstrækning pludselig forbundet med meditationen…

  Hvordan lærer du at meditere?

  At lære meditation er noget du kan gøre hjemme hos dig selv, eller du kan tage et kursus i meditation hos en erfaren instruktør. Du skal bare være forberedt på at det kan være forbundet med større udsving i dit mentale velbefindende, der kan komme negative emotioner op til overfladen, og dem skal du være forberedt på at forholde dig til.
  Så du må vurdere med dig selv, om du føler dig klædt på til at lære det hjemme hos dig selv, eller du ønsker at lære meditation under overvågede forhold med en instruktør der kan støtte dig og hjælpe dig igennem hvad der nu måtte komme op til overfladen og påvirke dig.

  Hvad koster det?

  Der er store prisudsving på at lære meditation, og at sige hvad det generelt koster er svært, jeg har hørt priser helt op til kr. 15.000 for at lære TM, somer en forkortelse for Transcendental Meditation, der er forbundet med en af, hvis ikke den ældste menneskeligt kendte lægevidenskab Ayur-Veda.
  Jeg har ikke selv prøvet dem allesammen, og skal ikke her ku fortælle dig om den ene er meget bedre end de andre, men et kan jeg sige dig, de er alle bedre end ikke at meditere da de gavnlige effekter af meditation er mange, og hjælper dig på mange områder af dit liv.

  En billig metode til at lære meditation hjemme er at købe en cd, eller måske blot at downloade mp3 filer du kan spille på din Ipod eller hvad du nu benytter til den slags. Du kan købe og downloade et ret effektivt meditationsprogram hos http://www.unexplainable.net der har indbygget i lydsiden nogle sinus toner der hjælper og støtter dit sind til hurtigt at komme i den meditative tilstand, på den måde kan du meditere allerede i dag.

  Emner: Meditation, Personlig Udvikling | 1 Comment »

  Kommentarer

  En kommentar til “Alle Kan Lære Meditation For Øget Personlig Udvikling”

  1. Henning Daverne Says:
   marts 17th, 2014 at 1:20 pm

   Meditation er et fantastisk middel til personlig udvikling. Langt mere effektiv end de fleste aner.

   Du behøver ikke bruge ret meget tid på det – jeg har i min bog “12 minutter om dagen” faktisk givet opskriften på kun at bruge 12 minutter om dagen til meditering. Det har for mange givet rigtig gode resultater. Så mere skal der faktisk ikke til.