• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Angst og Fobier Kan Behandles Med Hypnose

  Af Janno d.20/02/2008

  Fobier kommer i mange afskygninger, men hvordan definerer man egentligt en fobi?

  En fobi er en uforholdsmæssigt stor angst for bestemte situationer, ting, mennesker eller dyr. Man kan have fobier der involverer frygt for højder, elevatorer, større menneskemængder, edderkopper og massevis af andre tilfælde.

  En fobi kan være mild, og f. eks betyde at det føles ubehageligt at køre i elevator alene, men sammen med en man er tryg ved kan det være ok, og den anden yderlighed ku være en sygelig frygt for elevatorer der er så stærk at bare tanken er nok til at få personen til at ryste af frygt.

  Som du nok kan forstå kan en fobi være så stærk at den kan være invaliderende for den der lider af den, og du skal under ingen omstændigheder lave skæg med en der har en fobi, du risikerer at gøre fobien endnu mere invaliderende end den er i forvejen.

  En fobi kan også betegnes som en panisk angst, der udløses i bestemte situationer, den følges som regel af kraftige fysiske reaktioner såsom hjertebanken eller hyperventilering. En person der lider af en kraftig fobi, kan i høj grad være hæmmet af fobien, f. eks kan en med en social fobi, have svært ved at finde et job de kan bestride… Ja, endda kan det at forlade hjemmet være et stort problem for den ramte.

  En fobi er som regel opstået, eller grunden til den er lagt i ungdommen/barneårene, og det behøver ikke engang at have været fordi man var i en livstruende situation at man har udviklet en fobi. Det der skaber en fobi, er ikke selve oplevelsen, men hvordan personen har opfattet oplevelsen, og hvordan underbevidstheden har tolket situationen, dit sind skaber ofte frygt for at beskytte dig imod ting der kan gøre dig ondt, og har underbevidstheden oplevet dig i fare, vil der kunne opstå en fobi imod lignende situationer.

  En hypnoseterapeut behandler en fobi med hypnose, ved at finde årsagen, og så genskabe situationen, set mere objektivt, og med den ro der kommer af at du kan genopleve situationen vel vidende at du ikke er kommet til skade, og at du ikke er i den fare du først troede da det oprindeligt skete.

  Denne behandling vil neutralisere oplevelsen, og derefter vil du have en almindelig oplevelse af situationen, som de fleste andre har, med den almindelige frygt der kan være sund i forskellige situationer. Såsom den frygt der gør at du holder afstand til kanten når du går langs en dyb skrænt, men ikke så stor en frygt at du ikke tør bevæge dig…

  De fleste fobier kan afhjælpes med kun en enkelt eller 2 behandlinger, spørg din hypnoseterapeut om deres erfaring med behandling af fobier og angst førend du bestiller tid.

  Emner: Fobier, Hypnose/SelvHypnose | 5 Comments »

  Kommentarer

  5 kommentarer til “Angst og Fobier Kan Behandles Med Hypnose”

  1. Strategen Says:
   september 21st, 2009 at 9:15 am

   Hvis man eksempelvis har tandlægeskræk vil det så være nok med 2 behandlinger – eller er det noget man skal vende tilbage til før hvert tandlægebesøg?

  2. Janno Says:
   november 5th, 2009 at 12:50 am

   Hej Karsten

   Det kan normalt klares med en enkelt behandling skulle jeg mene.
   Jeg kan anbefale dig at opsøge en tandlæge der også er uddannet hypnotisør, der er en del af dem rundt omkring efterhånden.

  3. Rasmus Says:
   marts 17th, 2011 at 2:52 pm

   Hm… jeg gad vide om hypnose virkelig ville kunne behandle en livslang fobi mod edderkopper. En person i min omgangskreds har lidt af det siden barnsben og ladet det få en enorm indflydelse – selv på hendes boligvalg. Mon det ville kunne helbredes?

  4. Janno Says:
   april 10th, 2011 at 7:59 am

   Ja, det kan det.
   Hypnose kan løse alt omkring tankemæssige problemer hvis du ønsker og tror det!

  5. Rasmus Says:
   april 10th, 2011 at 3:51 pm

   Mange tak for svaret. Jeg tror faktisk, at jeg vil gå videre med det. Det er et forsøg værd.