• '; } else { echo ' '; } ?>
 • Angstanfald er helt normalt, frygt ikke angsten

  Skrevet Af Janno

  Det er helt normalt at mennesker oplever angst og/eller frygt – lige som stress er dette følelser, der er med til at hjælpe os med at overleve. Følelserne gør os klar til at flygte og/eller handle i situationer, hvor vi er i fare.

  Dog kan angst gå hen og blive til en kronisk lidelse, hvor den ramte person konstant oplever angstanfald uden nogen reel grund eller fare. Der findes flere forskellige former for angst – nogle oplever f.eks. at få et angstanfald, hvis de opholder sig i små lukkede rum. Denne form for angst kaldes klaustrofobi.
  Vi har alle sammen tendens til at blive angst og det er de færreste, der ingen angst har.

  Angstanfald – symptomerne på angst

  Hvis man lider af angst vil man med stor sandsynlighed opleve flere forskellige symptomer – ofte vil symptomerne være meget nervøse, fordi vores angst bliver starter i nervesystemet, der fører angsten videre ud i kroppen.
  Hjertebanken, hedeture, rysten, diare, søvnløshed, tør hals og en klump i halsen er helt almindelige symptomer på, at kroppen er angst.

  Kronisk angst kan i nogle tilfælde medføre sygdomme og dårligdom, f.eks. ondt i ryggen og irritabel tarmsystem. Disse sygdomme kaldes også ”psyko-somatiske”, fordi de starter i psyken, der derefter fører dem ud i kroppen.

  Angst og angstanfald kan være en del af en anden psykisk lidelse som f.eks. depression og stress. Angstanfald kan dog også sagtens skyldes helt normale ting/oplevelser, f.eks. kan et dødsfald medføre, at man oplever et angstanfald, fordi man bliver mindet om sin egen dødelighed.

  Angstanfald og arvelighed

  Angstanfald kan også være arveligt – en pludselig frigivelse af stresshormoner i kroppen sætter hele kroppen i sving og sindet/psyken kører derud af, efterfulgt af smertefulde symptomer og tit også en forfærdelig dødsangst. Folk der lider af denne lidelse kan have gavn af behandling med depressions medicin.

  Angstanfald – hvad kan du selv gøre?

  Lider du af angst? – Med fysisk træning kan du i nogle tilfælde selv afhjælpe angsten og de dertil hørende angstanfald. Regelmæssig motion styrker både den kropslige og psykiske selvtillid – en stærkere selvtillid ”skræmmer” angsten væk. Motion gør også, at hjernens signalstoffer, der normalt kæmper mod både angst og depression, forstærkes betydeligt, hvilket vil gøre dig endnu stærkere i kampen mod angsten. Et godt tip hertil er, at tage en ledsager med, når du motionere, så har du en at snakke og opleve din nye sindstilstand sammen med.

  Yoga øvelser, mindfulness meditation og anden meditation og lignende kan også være en helt fantastisk hjælp.

  Forkæl dig selv lidt – sukkerstoffer virker både beroligende og afslappende. Du kan f.eks. tilsætte lidt lækker honning i din kamillete. Nyd noget sødt dagen igennem, selvfølgelig med måde og mellemrum, og ikke for meget fedt, da det kan føre til vægtproblemer.

  Lider du af panikangst, hvor du ofte er voldsom ængstelig overfor døden, er behandling med antidepressiv medicin desværre nok den eneste løsning – kontakt din læge allerede i dag.

  Behandling af angstanfaldene

  Nogle tilfælde af angst kan være så alvorlige, at behandling med medicin er en nødvendighed og/eller terapi – Føler du dig angst bør du altid kontakte din læge, han/hun kan aflæse dine symptomer og hjælpe dig videre.

  Angstanfald – Husk på, at du aldrig skal lade noget forhindre dig i at leve dit liv, som du ønsker, ej heller din angst!

  Emner: Fobier , Personlig Udvikling | No Comments »

  Et kursus i Mindfulness– Kan give ro og balance i hverdagen

  Skrevet Af Janno

  I mindfulness handler det om at være tilstede nu og her, og derved opnå at kunne leve mere nærværende og roligt, med evnen til ud fra en følelsesmæssig og fysisk balance at tage de rigtige beslutninger.

  Derved skulle man opnå et liv der bringer ro, balance, lykke og livskvalitet i forreste række.

  På et kursus i mindfulness vil du lære ikke at dømme dig selv hele tiden, og i det hele taget at være åben overfor livet. Det handler om at leve i nuet, og ikke hele tiden forsøge at kontrollere detaljerne.

  Du vil blive introduceret til en masse forhåbentligt nye teknikker og metoder til at skabe balance og ro indeni. Ved hjælp af disse mindfulness teknikker vil du blive mere opmærksom på din fysiske krop, samt skabe en overordnet fornemmelse af at være mindre anspændt og mere afslappet i hverdagen.

  Mindfulness kursus for et bedre liv

  Det er tid til at give slip…

  De fleste der lever i et af verdens udviklede lande, lever nu om dage en fortravlet tilværelse hvor det hele handler om at få, have eller opnå flere og/eller bedre ting end naboen. For mange mennesker betyder det en forøget risiko for at tildrage sig en livsstilsbetinget lidelse såsom stress, depression, fobier eller angst.

  Den der gennemfører et 10-dages mindfulness kursus og efterfølgende dyrker mindfulness meditation dagligt, er bedre rustet til at undgå at blive ramt af disse livsstilssygdomme, ganske simpelt fordi disse personer har en anden livsstil.

  På et mindfulness kursus vil du lære at give slip på dine daglige bekymringer, at leve nu og her, og i det hele taget vil du lære nye sider af dig selv at kende.

  Mindfulness meditation stammer fra buddhismen som jo er kendt for den positive indstilling til alting. I buddhisme og mindfulness handler meget om at lære at beherske sine egne reaktions og tankemønstre, for derefter at blive bedre til at guide sig selv i en for alle parter positiv retning. Kort sagt bliver du med mindfulness meditation bedre til at tænke positivt, hvilket igen gør dit nemmere og lykkeligere end før.

  Med øvelse vil du blive i stand til at iagttage dine egne tanker og følelser, hvilket er en evne der ikke kan overvurderes i mine øjne. Du vil gradvist blive bedre til at spotte dine egne negative tankemønstre, og jo oftere du vender dem til noget positivt, jo mere automatisk vil det blive for dig at gøre det.

  Efterhånden som du lærer at beherske egne tanker og følelser, vil du begynde at reagere hensigtsmæssigt i forhold til den enkelte situation, og ud fra indre ro kan du så planlægge dine handlinger i forhold til at løse dagligdagens udfordringer. Du vil ret hurtigt opleve en fantastisk følelse af velvære og styr på livet uden kontrol.

  Et kursus i mindfulness er en chance for at slippe væk fra de negative tanker og finde indre ro, snyd ikke dig selv for den oplevelse.

  Emner: Meditation , Personlig Udvikling , Sundhed | No Comments »

  Præstationsangst

  Skrevet Af Janno

  –en dæmning, der hæmmer din præstation og resultater

  Rigtig mange mennesker oplever en vis angst, når de skal præstere noget, der kan være vigtigt, grænseoverskridende, specielt eller pinligt og oftest overfor en større gruppe mennesker.

  Du har måske selv oplevet det, når du har siddet til eksamen med eksamensangst og kigget intenst ned i den grønne dug, eller da du holdte en tale til din mors runde fødselsdag, eller dengang, da du skulle fremføre en særdeles vigtig handlingsplan overfor chefen – Fælles for disse situationer er, at du har et vigtigt mål, der gør, at du skal præstere ekstra meget, hvilket kan medføre præstationsangst.

  Når det handler om præstationsangst, er det ikke kun lige i øjeblikket, man kan opleve angsten og nervøsiteten. Man kan meget vel gå rundt i lang tid, hvor man lader ens præstationsangst og frygten for at fejle fylde alt for meget i hverdagen og sindet. Man bruger alt for meget energi og humør på at lade ens præstationsangst tage over, hvilket kan føre til stress symptomer.

  Symptomer på præstationsangst

  De mest normale symptomer på præstationsangst er hjertebanken, rystende hænder, usikkerhed i stemmen, alt for mange forvirrende tanker og lysten til at flygte fra det hele. Dette er kun enkelte eksempler på, hvad der kan forekomme af symptomer, når man oplever et anfald af præstationsangst. Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvordan man oplever et anfald.

  Vi har alle sammen et brændende ønske om at præstere bedst muligt, derfor oplever mange også at få en ubehageligt anfald af præstationsangst – det er kort sagt frygten for at fejle, der gør, at man bliver så nervøs og usikker, at man allerhelst vil væk fra det hele.

  Undgå angsten for at fejle – Bliv bedre til at kontrollere din angst, eller kom den fuldstændigt til livs

  Har du tendens til præstationsangst og ønske du at kunne præstere, når det gælder? Så er terapi måske lige noget for dig.
  Med terapi og hypnose kan man meget præcist og professionelt nå helt ind til den del af underbevidstheden, der ikke kan forstå og overskue situationen og derfor blot forværrer den. Terapi gør det muligt at nå ind til den inderste kerne af din præstationsangst, hvilket gør det muligt at nedtone den og i mange tilfælde lykkes det også at fjerne angsten og frygten fuldstændigt.

  Slipper du af med din præstationsangst, kan du igen præstere, være klar i hovedet og sindet, være til stede, rolig og koncentreret – både før, imens og efter selve præstationen.

  Emner: Fobier | No Comments »

  Nikotintyggegummi virker til rygestop

  Skrevet Af Janno

  Tyggegummi med nikotin er et effektivt middel mod rygning og har hjulpet et utal af mennesker med at kvitte cigaretterne. Det virker måske en anelse svært at tro på, at et lille tyggegummi skulle kunne hjælpe dig med at blive ikke-ryger, men sandheden er trods alt, at dette lille vidunder af et nikotintyggegummi er yderst effektivt og har gjort mange håbefulde rygere til ikke-rygere.

  Hvis du ønsker at skodde smøgerne, er nikotin-tyggegummi måske den helt rette løsning for dig. Tyggegummierne findes i flere forskellige smagsvarianter, så der burde være noget for enhver smag.
  Hvis du drømmer om et rygestop for alvor, så er nikotinprodukter, f.eks. tyggegummi og nikotinplaster en rigtig god løsning – så slipper du for abstinenserne, mens du indstiller dig mentalt på dit rygestop.

  Hvordan virker nikotintyggegummi?

  Nikotintyggegummiet virker således, at når man sætter tænderne i det lille vidunder, frigives der en mindre dosis nikotin i blodet – Fordi, nikotinen optages igennem blodet og ikke lungerne (som ved cigaretter), varer det lige et par minutter, før du får effekten af nikotinen at mærke.
  I og med, at det varer lidt før den ønskede effekt opnås er det vigtigt, at man tygger helt almindeligt på nikotintyggegummiet – Effekten skal nok komme. Når trangen til nikotin er stillet, kan du lade dit nikotintyggegummi ligge i siden af munden, eller under tungen – Så kan du tygge på det igen, når nikotin trangen vender tilbage. Husk på, at et nikotintyggegummi ikke må sluges!

  Man skal ca. benytte sig af tyggegummi der indeholder nikotin i tre måneders tid, før man er kommet nikotin afhængigheden helt til livs – Herefter er det yderst oplagt, at man begynder at reducere sit forbrug af tyggegummi betydeligt, så man til sidst kan komme helt af med det og vende tilbage til livet uden nikotin.

  Bliver man afhængig af nikotintyggegummi?

  Der er mange, der oplever, at det kan være svært at komme af med nikotintyggegummiet og man derfor bliver afhængig af tyggegummiet frem for cigaretterne. At være afhængig af sit nikotin tyggegummi er bestemt bedre, end at være afhængige af cigaretterne – Tyggegummierne sparer dine kostbare lunger for alt den gift og tjære, som cigaretterne indeholde. Det er den gift og tjære, der langsomt og sikkert ødelægger dine lunger.
  Nikotinprodukter såsom tyggegummi eller rygestop piller reducerer risikoen for kræft i forhold til de altødelæggende cigaretter.

  Men der findes ikke noget endeligt svar på, hvorvidt man bliver afhængig af nikotintyggegummi – Det varierer betydeligt fra person til person. Det anbefales dog, at man benytter sig af tyggegummiet i tre måneders tid. Herefter bør man stoppe forbruget fuldstændigt, men det er ikke alle der har lige nemt ved det, derfor kan man foretage en aftrapning af nikotintyggegummiet, hvilket betyder at man f.eks. tager et tyggegummi mindre, hver dag, indtil man til sidst er helt færdig.

  Drømmer du om et liv uden smøger – Nikotintyggegummi er måske den helt rigtige løsning for dig!

  Emner: Rygestop artikler , Sundhed | No Comments »

  Hvad er en elektronisk cigaret?

  Skrevet Af Janno

  En elektronisk cigaret er en kinesisk opfindelse, som kan bruges som et smart og lidt sundere alternativ til den ægte cigaret og som hjælpemiddel til rygestop.
  Den elektroniske cigaret indeholder og afgiver nikotin, hvilket gør det muligt at få den nikotin, som du har vænnet din krop til – Dog undgår du den ubehagelige røg, tjæren og de ca. 4000 andre kemiske stoffer, der findes i en almindelig cigaret.
  Det betyder blandt andet at du kan blive ikke ryger, uden et egentligt/gammeldags rygestop.
  En elektronisk cigaret består af et batteri, en forstøver og et nikotinfilter.

  Hvordan virker en E-cigaret?

  … Der er flere typer af e cigaretter og de virker som oftest på 2 måder.
  1. Når du suger på en elektronisk cigaret bliver det opfanget af en sensor, som starter et varmeelement i forstøveren, som derefter omdanner nikotinvæsken til vanddamp, som du så inhalerer.
  2. Der findes modeller hvor du selv skal starte varmelegemet ved at trykke på en knap. (Se billedet)

  – Med en elektronisk cigaret bliver nikotinen altså næsten optaget i din krop som ved en almindelig cigaret, men uden tjæren og de øvrige grimme kemikalier.

  Hvordan ser e-cigaretten så ud?

  elektronisk cigaret - e-cigaret
  Den kan ligne en helt almindelig cigaret. Ofte er der sågar en lille pære i enden af cigaretten, der lyser, når man suger i den, således det forestiller, at der er gløder i den elektroniske cigaret. Som regel er en e cigaret dog en anelse større end rigtige cigaretter.
  Det er også tit muligt at designe sin egen elektroniske cigaret og lave et personligt etui til den.

  Er den lovlig i Danmark?

  Når det handler om loven vedrørende den elektroniske cigaret skelnes der mellem dem med og dem uden nikotin. Dem uden nikotin er fuldt lovlige at forhandle og købe i Danmark, hvorimod dem med nikotin anses som værende et lægemiddel, hvilket vil sige, at man skal have tilladelse til at sælge dem og de skal derfor gennemgå en række meget dyre tests.
  Det er altså helt lovligt at ryge elektroniske cigaretter her i landet, man må bare IKKE sælge dem.
  Hvordan får du så fat i den elektroniske cigaret, når du ikke kan købe dem i Dk? I og med, at cigaretten er lovlig i visse andre EU lande, er det også helt lovligt, at du køber dem dér og får dem sendt hjem til Danmark. På internettet kan du finde pålidelige EU forhandlere af den elektroniske cigaret.

  Elektronisk cigaret og Sundheden

  Der er fælles enighed om, at den elektroniske cigaret indeholder langt færre giftstoffer, end den almindelige cigaret, blandt flere forskere. En rigtig cigaret indeholder ca. 4000 forskellige kemiske stoffer, hvorimod der ikke findes nogle i en elektronisk cigaret.
  Vanddampen er uskadelig, både for dig og dine omgivelser, hvilket gør, at du ikke udsætter andre for passiv rygning.
  MEN den elektroniske cigaret indeholder nikotin, hvilket ikke er sundt for dig og vanedannende!
  Det er svært at afgøre, hvorvidt den elektroniske cigaret kan betegnes som et middel til et rygestop – det må være op til den enkelte ryger og dennes ønsker og tanker omkring et rygestop.
  Med en elektronisk cigaret får du alt det du er vant til fra de almindelige cigaretter – Dog slipper du for de ca. 4000 skadelige stoffer, og du får muligheden for at føle dig som ikke ryger.

  Verdenssundhedsorganisationen WHO er modstandere af e-cigaretten, og forsøger at gøre det ulovligt at bruge dem indendørs, samt sætte en aldersgrænse for hvem der kan købe dem.

  Emner: Rygestop artikler , Sundhed | No Comments »

  Bekæmp din rygetrang uden hypnose

  Skrevet Af Janno

  Det er bestemt muligt at stoppe med at ryge uden at bruge hypnose eller for den sags skyld andre hjælpemidler.
  Det handler om at lære ikke at lade dine følelser styre dig, og ikke bare give efter og ryge hver gang du føler trangen til det.

  Dit sind fungerer sådan at jo mere du tænker på noget, des mere fylder dette emne i din bevidsthed, og for de fleste af os når vi forsøger at stoppe med rygning, så tænker vi ofte og intenst på det.
  Så der er ingen tvivl om at du ønsker at stoppe, men du kan bare ikke lade være når trangen kommer over dig, er det ikke nogenlunde sådan du oplever det?

  Og jo længere du kæmper imod , det sværere bliver det for dig, fordi du ikke føler at du kan stoppe dine tanker og din krops abstinenser føles som om de totalt har overtaget kontrollen, og den eneste måde du kan få den ubehagelige følelse til at stoppe er ved at ryge en cigaret, eller hvordan du nu indtager din tobak i hverdagen.
  Men jeg er her for at fortælle dig at sådan behøver det ikke at være, og det har jeg gentagende gange bevist både overfor mig selv, og med alle de klienter jeg igennem tiden har hjulpet til at gennemføre rygestop ved hjælp af hypnose.

  Der er dog også en anden måde du kan gøre dig selv fri af røgens svøbe.
  Det handler om trangen, og hvordan du ser på den, eller oplever den hvis du ønsker den version.
  Enhver følelse , uanset hvilken følelse er forbigående , der er intet i denne verden der 100% konstant, uanset hvad vi taler om her, er der intet der ikke er foranderligt, det være sig følelser eller ting, alting er i konstant forandring , også din krop som hele tiden har celler der dør, og nye der opstår.

  Ved at se tingene på den måde, kan man også lære sig selv at forstå at rygetrangen og de abstinenser der følger med et rygestop er forbigående, og det handler egentlig bare om at du ikke giver efter lige med det samme, men sætter en tidsgrænse som du vælger at overholde.
  Så næste gang du beslutter at stoppe med at ryge, eller bare nedsætte dit forbrug, så aftal med dig selv at du ikke vil ryge bare fordi du lige nu føler en kraftig trang til det, men du vil belønne dig med selv med friheden til at vælge , hvis du bare vælger 10 minutter, længere er den egentlig ikke.

  Hvis du vil hænge lidt på her, så forestil dig at dine følelser, uanset om det er rygetrang eller en anden følelse er ikke konstant , og du kan vælge at opleve den som en bølge der kommer imod dig.
  Hvis du blot står stille og venter vil bølgen hvis den er stor nok vælte dig omkuld, hvilket er det samme som at du giver efter for følelsen.

  Men hvis du forbereder dig på at bølgen kommer, kan du stå imod den indtil er forbi dig, og gør du det samme med din rygetrang så forsvinder den igen for en tid.
  Hvis du vedbliver med at modstå den ene bølge efter den anden, vil der komme en tid hvor bølgerne ikke længere er så kraftige, og med tiden vil du faktisk opleve at bølgerne slet ikke kommer, fordi din indre storm har lagt sig, og du oplever smult vande og indre ro .

  Med andre ord du er blevet ikke ryger!

  Emner: Hypnose/SelvHypnose , Rygestop artikler | No Comments »

  Hypnose og underbevidstheden hjælper til rygestop

  Skrevet Af Janno

  Det er børnelærdom at det er svært at stoppe med at ryge, det ved vi allesammen… Eller gør vi?

  Stort set alle oplever at det er svært at stoppe, men jeg vil vove den påstand at det er mest af alt fordi du er overbevist om at du ved at det er svært.

  Jaja, den får du lige igen med andre ord!
  Enhver der forstår hypnose, ved at det vi er overbevist om til et niveau hvor der er 0% tvivl i vores sind, vil leve i en verden der afspejler den overbevisning, og for den person er det rigtigt.
  Det har kan godt lyde mærkeligt, men prøv at hænge på lidt endnu, for når du først forstår det her, vil mange af de ting du gør og oplever ændre sig for dig.

  Hjernen eller sindet på et menneske er indrettet sådan at det du er fokuseret på bemærker du mere, og det du er overbevist om vil føles som virkelighed.
  De egenskaber er netop dem en hypnotisør manipulerer med i samarbejde med klienten.

  Nu er det at manipulere oftest forbundet med noget negativt så måske jeg skulle uddybe at den manipulation kun kan gennemføres hvis klienten samarbejder, og der vil absolut ingen forandring forekomme hvis klienten ikke aktivt deltager og samarbejder.
  Det vil sige at når du bestiller tid til en rygestop med hypnose , skal du forstå at hvis du ikke selv deltager aktivt og accepterer de positive forslag din hypnotisør giver dig omkring at stoppe med at ryge, føler de positive forandringer så meget som du kan, ja så får du ingen eller kun mindre forandring, den er ikke længere end det.

  Så det der rent faktisk foregår når du vælger at bryge hypnose til at løse et problem, er at du i samarbejde med hypnotisøren manipulerer din underbevidsthed til at acceptere nogle nye overbevisninger, og det er også forklaringen på at folk kan deltage i et hypnoseshow og lave sjove ting, for de har valgt at samarbejde og stole på hypnotisøren og acceptere de forslag han giver undervejs.

  Det er også vigtigt at du forstår at selvom du er i trance er du stadig til en vis grad bevidst om hvad der foregår, og hvis de forslag der kommer undervejs ikke passer dig, er du istand til at afvise dem, og ikke blive manipuleret.

  Du kan få mere viden om rygestop ved at klikke her , og læse om rygestop på www.endeligikkeryger.dk . Her på siden er der al den viden om hypnose du kunne ønske dig vil jeg tro.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose , Hypnotisør , Rygestop artikler , Ubevidste Sind | No Comments »

  Hvad er Adfærdsterapi

  Skrevet Af Janno

  Adfærdsterapiens udgangspunkt

  Adfærdsterapien tager altid udgangspunkt i patientens her og nu situation. Herved søger psykologen at forstå og behandle eventuelle menneskelige problemer. Adfærdsterapien er en indlæringsteoretisk måde at se psykiske forhold på. Det indlæringsteoretiske kaldes også for det kognitive. Det er altså de kognitive mønstre, som de fleste adfærdsterapeuter tager udgangspunkt i, når de starter behandling af en patient.

  Adfærdsterapeuten forstår og analyserer en given persons (uhensigtsmæssige) adfærd ud fra vedkommendes nulevende livssituation. Dette står i modsætning til den mere traditionelle psykoanalyse som Freud udviklede. Her søger terapeuten tilbage til patientens barndom for at analysere og forstå vedkommendes nuværende situation. Adfærdsterapeuter mener at årsagen, eller årsagerne til menneskers handlinger og adfærd hovedsageligt skal findes i deres nulevende situation.

  Går man til en adfærdsterapeut vil man derfor ikke opleve lange seancer hvor man går tilbage til fortrængte og bevidste barndomsoplevelser, men en grundig analyse af ens nuværende livssituation.

  Adfærdsterapeutisk tilnærmelse – en kort oversigt over et traditionelt forløb

  Når en patient kommer til en adfærdsterapeut med et givent problem, vil terapeuten som regel starte med at afgrænse adfærden, kortlægge hvilke handlinger der er karakteristiske for den afvigende adfærd – hvad er det eksempelvis Per gør når han bliver aggressiv, angst etc.

  Efterfølgende vil terapeuten analysere den sammenhæng som adfærden forekommer i – og herved finde frem til om situationen som adfærden opstår i, har noget at gøre med selve handlingen. Under en terapeut uddannelse lærer adfærdsterapeuten at analysere sig frem til årsagen, for derved lettere at kunne identificere problemet.

  Her efter ser terapeuten på de konsekvenser adfærden har, dette både for patienten og for de mennesker der omgås patienten. Hos patienten ser terapeuten især på hvilke tanker vedkommende gør sig om det der sker.

  Ovenstående er de hovedemner som en adfærdsterapeut analyserer ved en patient. Der er en række yderligere forhold der også spiller ind på selve analysen, her i blandt de organiske forhold, om patienten og dens handlinger kan have en organisk årsag, eksempelvis en manglende evne til at organisere sanseindtryk. Terapeuten ser også på patientens indlæringshistorie – om dens handlinger kan skyldes at patienten har lært at reagerer således, og ikke kender til andre muligheder.

  Rammebetingelser er også et forhold adfærdsterapeuten tager til efterretning, hvordan er patientens boligforhold, økonomi, forhold til familie etc.
  Adfærdsterapi bruges til mange forskellige former for behandlinger, her i blandt kan nævnes alkoholmisbrug, samlivsproblemer, misbrug af stoffer, angstanfald, tvangstanker, behandling af spiseforstyrrelser med mere.

  Det karakteristiske ved adfærdsterapi er at behandleren tager udgangspunkt i patientens her og nu situation, den nulevende livssituation. Adfærdsterapien er altså en behandlingsform der har fokus på ændring af tankemønstre, livsførelse, dårlige vaner samt afvigende adfærd.

  Emner: Personlig Udvikling | 2 Comments »

  Bliv Slank

  Skrevet Af Janno

  Bliv slank med tiden

  Der findes rigtig mange gode råd til, hvordan du bliver slank – Nogle er bedre end andre og nogle er helt ubrugelige.

  Men selv om der er nogle få slankeråd imellem som ikke helt holder vand, ja så er der heldigvis også en masse helt fantastiske råd, der kan hjælpe dig med at blive slank.

  Det er forskelligt fra person til person, hvordan man bedst muligt taber sig – Derfor er det ikke alle, der har glæde af de mange forskellige slankekurer, der findes på markedet. Er du en af dem, der gang på gang har forsøgt dig med den ene kur efter den anden? Måske er det på tide, at du finder din helt personlige mirakelkur – en kur, som du kan stå indenfor og som du kan holde dig til i mere end blot et par uger. For ja, et vægttab tager tid, i nogle tilfælde kan det endda tage særdeles lang tid. Derfor må du væbne dig med tålmodighed – Ønsker du virkelige at tabe dig, er du nødt til at indfinde dig med, at det ikke sker på et par uger, eller måneder – Du kan ikke tabe dig på en almindelig og sund måde, hvis du ikke er indstillet på at bruge ekstra mange kræfter og tid på det.

  Bliv slank med din egen personlige kur

  Når du har gjort op med dig selv, at du virkelig gerne vil tabe dig, koste hvad det vil – tid, sved og tårer… Ja, så er du klar til at planlægge din helt egen personlige kur, der skal være med til at gøre det nemmere og sjovere for dig.

  Gå på opdagelse på internettet – her finder du en masse spændende, nyttige og gode råd til at tabe sig. Vælg de råd ud, du synes allerbedst om, og skriv dem ned, så du altid kan tage dem frem. Råd mm. som du ved, at du kan følge og som du har lyst til at følge. Lige så snart en kur går hen og bliver som et fængsel er det, at man bliver træt af den og vælger at droppe den – og så er virkningen lig med nul.

  På internettet kan du også finde dine ynglings slankeretter og sunde madopskrifter. Igen skal du notere dem ned. Du kan eventuelt lave en lækker madplan med en masse sunde og nærende retter – husk blot, at de alle sammen skal indeholde noget du kan lide. Med en madplan har du også altid noget at se frem til.

  Bliv slank med motion

  Motion er selvfølgelig også vigtig, når dit mål er at tabe dig. Heldigvis behøves det ikke være den samme slaviske motion hver gang. Det vigtigste er, at du bruger din krop aktivt. Det kan man gøre på mange måder – du behøves ikke en gang gå i motionscenter. Du skal bare finde frem til de måder du bedst kan lide at motionere på. En ugentlig tur i tivoli, rundetårn eller en tur ned gennem strøget kan også sagtens gøre det. Undgå for alt i verden bare, at du kommer til at hænge i sofaen dagen lang.

  Bliv slank nu, selvom du kvitter smøgerne

  Mange rygere frygter, at de tager på, når de stopper med at ryge – heldigvis findes der gode råd ang. rygestop vægt, der kan hjælpe dig til et bedre rygestop. Husk på, at et liv uden nikotin og andre skadelige stoffer er at foretrække til hver en tid. Kontakt din læge, sammen kan I finde ud af, hvordan du bedst stopper med at ryge og/eller taber dig.

  Bliv slank nu – der findes et hav af slankepiller og diverse slankemidler, hvis formål er at slanke dig så hurtigt som muligt… Der lyder garanteret fristende, men der findes andre veje. Find vej til et sundt og holdbart vægttab gennem din kost og motion!

  Emner: Vægttab | 2 Comments »

  Sundhedstjek

  Skrevet Af Janno

  Hvad er et sundhedstjek?

  Flere virksomheder er begyndt at tilbyde andre virksomheder og deres ansatte grundige sundhedstjek. Disse sundhedstjek skal give de ansatte indsigt i, hvordan deres helbred er og, hvad de kan gøre for at få det (endnu) bedre.

  Typisk har virksomhederne, der tilbyder disse sundhedstjek , flere forskellige tilbud og mulighed for at skræddersy et sundhedstjek, der matcher jeres virksomhed og ansatte bedst.

  Et sundhedstjek kan f. eks meget vel bestå af BMI måling, kolesterolmåling, måling af ansattes fedtprocent og muskelmasse, deres fysiske alder, blodtryk og puls, kuliltemåling, udfyldning af et relevant spørgeskema og en privat samtale med en sundhedskonsulent.

  Hvorfor investere i et sundhedstjek?

  Der er rigtig mange gode grunde til, at I som virksomhed bør investere i et skræddersyet sundhedstjek af jeres medarbejdere.

  Det er lige så vel selve princippet i, at I gør det, som det er selve resultatet og det de ansatte får ud af det, som er vigtigt. Bare det, at I som virksomhed viser jeres interesse i de ansattes velbefindende og gode helbred, vil bidrage med en enorm positiv og motiverende stemning. I viser jeres ansatte, at I ser dem som mennesker, der fortjener et sundt og godt liv.

  Med et sundhedstjek, der gælder alle, sætter I et godt eksempel for, hvorfor og hvordan man skal passe godt på sig selv. Et sundhedstjek (helbredsundersøgelse) gør det også muligt at opdage lidelser, symptomer og lignende, som ellers ikke var den ansatte bekendt – På den måde kan I gøre noget forebyggende og/eller helbredende for jeres ansatte.

  Men et sundhedstjek er også mere end et tjek af jeres ansattes fysiske og helbredsmæssige tilstand – Det er også en investering for jeres virksomhed.  En meget oplagt mulighed er at kombinerer et sundhedstjek med et længerevarende projekt, hvor der er konstant fokus på en sund livsstil, hvilket f. eks kan indebære sund kost, motion og viden om gode vaner. Et sådan projekt kan lynhurtigt forøge produktiviteten i virksomheden, virksomheden bliver mere tiltrækkende for nye mulige medarbejdere og allerede respekterede ansatte, som man ønsker at beholde. En sundere livsstil vil også fører til en større livsglæde ved de ansatte, der igen vil forøge medarbejdernes overskud og motivation, både psykisk og fysisk.  De mange nye og elskede vitaminer vil også nedsætte sygefraværet og den sunde kost kan, hvis det ønskes, medføre vægttab blandt ansatte, der f. eks lider af overvægt. Med et sundhedstjek og en sundere arbejdsplads øger I nærværet og trivslen blandt jeres ansatte. Derudover giver en sund arbejdsplads også virksomheden et godt image og der er mulighed for arbejdsmiljøcertificering.

  Et sundhedstjek er en investering, der resulterer i en sundere og gladere medarbejdere og en mere effektiv virksomhed!

  Emner: Sundhed | 2 Comments »

  « Forrige Indlæg