• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Coaching uddannelse og hypnose = Effektiv Kommunikation

  Af Janno d.17/04/2011

  De fleste der tager en coaching uddannelse , gør det fordi de ønsker at blive endnu mere  effektive i deres kommunikation med andre mennesker end de er i forvejen.
  Lederen ønsker at forbedre kommunikationen med sine underordnede. Konsulenter og/eller terapeuter ønsker at blive bedre til at hjælpe deres klienter.

  Alle der arbejder med terapi, ledelse og personlig udvikling har behov for at kunne kommunikere effektivt, og udover at tage en coach uddannelse er der mulighed for at studere sprogbrug, stemmeleje og kropssprog, via blandt andet hypnose uddannelsen .

  Undervejs i en eventuel hypnose eller nlp uddannelse, vil du lære meget mere om dig selv, om din brug af kropssprog , og alle de øvrige små detaljer der tilsammen udgør vores kommunikation.
  De ord der kommer ud af vores mund når vi taler face to face med en anden, er faktisk kun en lille del af vores kommunikation, kun 7% er din egentlige kommunikation, altså de ord der kommer ud af din mund når du taler.

  Det næst vigtigste er din tonalitet, hvilket vil sige det tryk du lægger på ordene når du udtaler dem. Tonelejet har ret stor betydning, da det står for 38% af vores kommunikation, og hvis der er en uddannelse der lærer dig at styre dit toneleje, og benytte det til at opnå bestemte resultater af din kommunikation, så er det uddannelsen til hypnotisør som jeg også selv har gået i gennem.

  Det der betyder mest for effektiv og præcis kommunikation er dog rent faktisk dit kropssprog, der står for de sidste 55% af vores kommunikation. Eller sådan lærer man det i hvert fald langt de fleste steder. Jeg tror dog der er endnu en faktor at tage hensyn til, og som nedbringer betydningen af kropssproget en smule, og det er kommunikation hvor man ikke kan se hinanden, her er der ikke mulighed for at benytte kropssproget, og derfor er forholdet imellem de enkelte dele af din kommunikation ændret dramatisk.
  Dog oplever jeg ikke at kropssprogets betydning er fuldkommen elimineret, for jeg ved af erfaring at man lyder mere positiv og dynamisk selv i en telefon, hvis man står eller går let rundt under samtalen.

  Så selvom du ikke kan ses af modtageren, betyder dit kropssprog altså stadig noget, og du gør klogt i ikke at totalt udelukke det som en vigtig del af din kommunikation, hvad enten du arbejder med hypnose, coaching eller noget helt tredie.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose | No Comments »

  Kommentarer