• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Hvad er en elektronisk cigaret?

  Af Janno d.22/11/2014

  En elektronisk cigaret er en kinesisk opfindelse, som kan bruges som et smart og lidt sundere alternativ til den ægte cigaret og som hjælpemiddel til rygestop.
  Den elektroniske cigaret indeholder og afgiver nikotin, hvilket gør det muligt at få den nikotin, som du har vænnet din krop til – Dog undgår du den ubehagelige røg, tjæren og de ca. 4000 andre kemiske stoffer, der findes i en almindelig cigaret.
  Det betyder blandt andet at du kan blive ikke ryger, uden et egentligt/gammeldags rygestop.
  En elektronisk cigaret består af et batteri, en forstøver og et nikotinfilter.

  Hvordan virker en E-cigaret?

  … Der er flere typer af e cigaretter og de virker som oftest på 2 måder.
  1. Når du suger på en elektronisk cigaret bliver det opfanget af en sensor, som starter et varmeelement i forstøveren, som derefter omdanner nikotinvæsken til vanddamp, som du så inhalerer.
  2. Der findes modeller hvor du selv skal starte varmelegemet ved at trykke på en knap. (Se billedet)

  – Med en elektronisk cigaret bliver nikotinen altså næsten optaget i din krop som ved en almindelig cigaret, men uden tjæren og de øvrige grimme kemikalier.

  Hvordan ser e-cigaretten så ud?

  elektronisk cigaret - e-cigaret
  Den kan ligne en helt almindelig cigaret. Ofte er der sågar en lille pære i enden af cigaretten, der lyser, når man suger i den, således det forestiller, at der er gløder i den elektroniske cigaret. Som regel er en e cigaret dog en anelse større end rigtige cigaretter.
  Det er også tit muligt at designe sin egen elektroniske cigaret og lave et personligt etui til den.

  Er den lovlig i Danmark?

  Når det handler om loven vedrørende den elektroniske cigaret skelnes der mellem dem med og dem uden nikotin. Dem uden nikotin er fuldt lovlige at forhandle og købe i Danmark, hvorimod dem med nikotin anses som værende et lægemiddel, hvilket vil sige, at man skal have tilladelse til at sælge dem og de skal derfor gennemgå en række meget dyre tests.
  Det er altså helt lovligt at ryge elektroniske cigaretter her i landet, man må bare IKKE sælge dem.
  Hvordan får du så fat i den elektroniske cigaret, når du ikke kan købe dem i Dk? I og med, at cigaretten er lovlig i visse andre EU lande, er det også helt lovligt, at du køber dem dér og får dem sendt hjem til Danmark. På internettet kan du finde pålidelige EU forhandlere af den elektroniske cigaret.

  Elektronisk cigaret og Sundheden

  Der er fælles enighed om, at den elektroniske cigaret indeholder langt færre giftstoffer, end den almindelige cigaret, blandt flere forskere. En rigtig cigaret indeholder ca. 4000 forskellige kemiske stoffer, hvorimod der ikke findes nogle i en elektronisk cigaret.
  Vanddampen er uskadelig, både for dig og dine omgivelser, hvilket gør, at du ikke udsætter andre for passiv rygning.
  MEN den elektroniske cigaret indeholder nikotin, hvilket ikke er sundt for dig og vanedannende!
  Det er svært at afgøre, hvorvidt den elektroniske cigaret kan betegnes som et middel til et rygestop – det må være op til den enkelte ryger og dennes ønsker og tanker omkring et rygestop.
  Med en elektronisk cigaret får du alt det du er vant til fra de almindelige cigaretter – Dog slipper du for de ca. 4000 skadelige stoffer, og du får muligheden for at føle dig som ikke ryger.

  Verdenssundhedsorganisationen WHO er modstandere af e-cigaretten, og forsøger at gøre det ulovligt at bruge dem indendørs, samt sætte en aldersgrænse for hvem der kan købe dem.

  Emner: Rygestop artikler , Sundhed | No Comments »

  Kommentarer