• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Har du hørt om klinisk hypnose?

  Af Janno d.06/08/2010

  Med klinisk hypnose menes der at man udfører terapi under hypnose, altså vel at mærke decideret terapeutisk behandling medens klienten er i en tilstand af intens fokuseret opmærksomhed.

  Intens fokuseret opmærksomhed er en god betegnelse for hvad hypnose egentlig er, og når man udøver terapi i denne tilstand har terapien en tendens til at kunne gå dybere, og man kan arbejde hurtigere og mere målbevidst fordi klienten er intenst fokuseret på det der foregår under terapien.

  For at kunne beskrive forskellen imellem klinisk hypnose og blot hypnose, så er det blot nødvendigt at konstatere at hypnose arbejder med dit ubevidste sind, med dine minder og dine vaner, medens klinisk hypnose gør det samme, og derudover arbejder med en terapeutisk teknik.

  Så når du ser en hypnotisør på tv, lave en af de efterhånden populistiske rygestop på tv hypnose, så har det ikke noget at gøre med klinisk hypnose, for terapi er i sagens natur en individuel ting, og kan ikke foretages på så generel en vis som en rygestop hypnose på tv kan. Ikke alle vil blive influeret af tv hypnosen, for der er visse betingelser der skal være opfyldt for at det kan lade sig gøre at få noget ud af hypnosen.

  Hvad enten det handler om klinisk hypnose, eller tv-hypnose, så skal du for at kunne få noget ud af behandlingen i somnambulistisk trance, som er et ”afslapningsniveau” (i mangel af bedre ord, det dækker nogenlunde) på højde (lavde 🙂 ) med det niveau man sover på når man er søvngænger.

  Der er ikke nogen der virkeligt kan tvinge dig ned på det niveau, hvis du decideret ikke vil det. Men hvis du selv ønsker det kan en hypnotisør guide dig derned, og på det niveau er de ting man oplever ligeså virkelige som de er når man drømmer. Og som du sikkert kan genkende, så er alting muligt når man drømmer.
  På den vis kan man hvis du ønsker at bekræfte det, og tage det ind, påvirke dig til at føle på anden vis omkring et eller andet, der eksempelvis kunne være din ryge vane.
  Du kan arbejde med din underbevidsthed så dybt som du selv ønsker, det handler blot om at du skal have tillid til din hypnoterapeut, og at du tager de positive forslag der kommer til dig.

  Når man kombinere alt det her, med devideret terapi får man klinisk hypnose, og hvis du selv bruger din fantasi en smule, kan du sikkert godt regne ud at terapi i forbindelse med klinisk hypnose kan være ekstra effektivt hvis det bliver brugt rigtigt og klienten er motiveret til forandring.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose, Hypnotisør, Ubevidste Sind | No Comments »

  Kommentarer