• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Nikotinplaster

  Af Janno d.07/02/2011

  Nikotinplaster – Hvad er det?

  Nikotinplaster fra f.eks. nicotinell og nicorette, er et plaster, der frigiver små doser af nikotin, hvilket skulle gøre det nemmere at skodde smøgerne og blive ikke ryger.
  Der er ofte to ting, der gør det rigtig svært at gå igennem et rygestop – For det første har du vænnet din krop til nikotinen og alle de andre farlige stoffer og gifte, som der er i cigaretterne, hvilket gør, at du med stor sandsynlighed vil opleve en del generende abstinenser i forbindelse med et rygestop. For det andet har du også vænnet dig mentalt til, at du er rygere – Cigaretterne er blevet en fast og uundværlig del af dit liv og din hverdag. Mange forbinder f. eks. Cigaretterne med noget socialt og kan derfor have meget svært ved at stoppe, da de så føler, at de ikke længere er en del af fællesskabet.
  Det er det første problem, nemlig afhængigheden af nikotinen, som et nikotinplaster kan være løsningen på.
  Et nikotinplaster virker således, at det afgiver en vis mængde nikotin til kroppen, så du på den måde får den nikotin, du har vænnet din krop til. Den nikotin som dit nikotinplaster afgiver, sørger for, at du får den nikotin som du har brug for – På den måde mindskes abstinenserne, eller du slipper helt for dem.

  Nikotinplaster – Er det skadeligt?

  Vi ved det alle sammen godt – Nikotin er usundt og ikke godt for nogle, men når det så er sagt, er det vigtigt at gøre opmærksom på, at nikotinplastre og nikotintyggegummi i høj grad er ”sundere” og bedre for dig, end cigaretterne er.  Godt nok indtager du stadig nikotin, men du belaster ikke længere din krop og dit helbred med de ca. 200 andre giftstoffer, som findes i cigaretterne. Med et nikotinplaster udsætter du heller ikke dine lunger for alt den farlige røg, der langsomt, men stensikkert vil nedbryde dine lunger.
  Èn dag skal du også lægge plasteret og tyggegummiet på hylden
  Hvis du vælger at begynde med nikotinplastre og lignende, skal du være klar over, at det selvfølgelig er sundest at stoppe med at ryge uden brug af nikotinsubstanser – Det kan være rigtig svært og derfor er det en rigtig god løsning at lade et nikotinplaster hjælpe en på rette vej. Dog skal du helst droppe plastrene igen efter tre måneder, så du kan fortsætte dit liv helt uden nikotin. Det er ikke alle, der er klar til at smide plasteret efter de tre måneder. For dem er det en god løsning at nedtrappe forbruget i den fart, der matcher ens behov og temperament bedst. Det er ikke tiden, men det, at du for alvor siger farvel til cigaretterne og nikotinen, der er det vigtigste i denne proces.
  En rigtig god idé, hvis du ønsker at stoppe med at ryge er, at du kontakter din læge. De råd og den erfaring, som han/hun besidder, er måske guld værd for dig.
  Nikotin er sundhedsskadeligt, men nikotinplaster – og tyggegummi er et sundere alternativ til røgen og smøgen!

  Måske du ikke mener at et nikotinprodukt er den rette løsning for dig, og i det tilfælde kan du kaste et blik på min side om bogen endelig ikke ryger som er en af de, hvis ikke den populæreste rygestop bog.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose, Rygestop artikler | 1 Comment »

  Kommentarer

  En kommentar til “Nikotinplaster”

  1. Mette Says:
   juni 30th, 2012 at 10:09 am

   Hej
   Har læst dine artikler omkring rygestop, da jeg selv prøver at stoppe efter 30 års røg. Jeg prøver vha dampcigaret fordi der stadig er nikotin og samtidig en fornemmelse af at ryge. Indtil videre går det godt, men jeg har prøver at finde noget om plusser og minuser ved dampcigaretter. Måske kan du hjælpe mig der.
   Venlig hilsen Mette.