• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Øg din Selvtillid og dit Selvværd med selvhypnose

  Af Janno d.02/02/2008

  Udsætter du også ting I dit liv? Få hjælp med SelvHypnose

  Vi gør det alle sammen i større eller mindre grad. Skubber tingene foran os… Eller procrastinerer som det vist hedder med at fint ord… På dansk bruges oftest ordet overspringshandlinger

  Jeg når det nok, regningen der ikke bliver betalt til tiden, olieskiftet på bilen, den dag/ugentlige rengøring, at ringe til ham/hende der bare hele tiden glider længere og længere bort fra os.

  Lige indtil det bliver pinligt, eller smertefuldt, eller hvad der nu motiverer dig… Eller skader dig følelsesmæssigt, eller økonomisk. Og hver gang står man tilbage med det samme spørgsmål?

  Hvorfor gør jeg det? Jeg burde efterhånden vide bedre… Og alligevel sker det igen og igen… Det i sig selv er SelvHypnose – Altså den negative del af selvhypnose, og det kan ende med at give dig lavt selvværd.

  Smerte eller glæde…

  De fleste har vist hørt om Freud… gode gamle Sigmund du ved… Freud var først med teorien om hvordan mennesker drives af 2 grundlæggende følelser, glæde eller smerte… i NLP som jo er tæt relateret til hypnose, og dermed til selvhypnose, kalder man det hen imod, eller væk fra… Grundlæggende er det det samme…

  Det kaldes også den menneskelige natur, egentligt handler det bare om hvad der er din motiverende, og demotiverende faktor.

  Vi søger naturligt hen imod glæde. velbehag og ekstase, og væk fra smerte, eller ubehag og besvær, det være sig på det fysiske plan såvel som det psykiske. Og når det er sagt siger det vist sig selv at de ovenfor nævnte handlinger udsætter vi fordi de er forbundet med en vis grad af ubehag eller besvær.

  Vi udsætter bare fordi vi ser det som lidt besværligt eller ubehageligt… Og jo længere vi gør det, jo mere gør vi det… hvis du forstår.

  Og har du læst hertil, så vil du vel også gerne vide hvordan du slipper af med denne handlemåde?

  Brug selvhypnose i små fokuserede og koncentrerede perioder

  De fleste gange handler det bare om at det er lidt besværligt at få gjort de ting du udsætter, man bilder sig selv ind at det tager for lang tid, eller man ikke orker det lige nu…

  Løsningen kan være endog meget simpel, som al selvhypnose egentligt er. Men det kræver trods alt en indsats, som det gør med alt nyt du vil lære.

  Den sikre metode til at få gjort tingene er at tvinge dig selv til det, dog kun i korte intervaller… måske 15-20 minutters koncentreret indsats. Vi sku jo nødig skabe større ubehag, eller forøge mængden af ting du udsætter. Så altså ikke længere end det, sæt din køkkentimer, eller alarmen på din mobiltelefon til at minde dig om at du skal holde en pause, og gør det så…

  Og så en gang til efter din pause… så vil du opleve at det faktisk ikke er så slemt endda at få gjort de der ubehagelige ting, og du vil få lettere ved at gøre flere af dem efterhånden. Så selv om du nok aldrig kommer til at se frem til at gøre tingene, vil du ikke længere udsætte betalingen af din husleje indtil fogeden er på vej…

  Og hvor kommer selvhypnosen så ind?

  I svære tilfælde, kan selv de korte perioder være fyldt med smerte. Men med selvhypnose, kan du motivere dig selv i den retning du ønsker, og ved en regelmæssig indsats vil du snart blive bedre til at få udrettet ting i dit liv, og skabe mere glæde, velbehag og dermed et større selvværd.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose, Målsætning, NLP | No Comments »

  Kommentarer