• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Rygestop piller er det noget for dig?

  Af Janno d.29/08/2010

  Der findes mig bekendt 2 forskellige rygestop piller man benytter som hjælp til sin rygeafvænning. Der er zyban rygestop pillen, som er lavet af stoffet bupropion, men som egentlig er et antidepressivt middel af den type man kalder lykkepiller, og der er champix rygestop pillen der er udviklet udelukkende med henblik på rygestop, denne pille er baseret på et stof der hedder vareniclin.

  Som udgangspunkt er zyban den billigste pr. dag at tage, og behandlingen er sat til at skulle vare 7 uger. Champix er som sagt dyrere pr. dag, og behandlingstiden er også anbefalet til at skulle vare længere, nemlig 12 uger.
  Der er nu ikke megen tvivl i mit sind at skulle jeg benytte en rygestop pille (jeg er heldigvis selv stoppet for længe siden) så ville jeg benytte den dyre model champix, og det ville jeg af flere årsager.

  Behandlingstiden er i min verden mere realistisk, for jeg tror de fleste vil være for tæt på deres stopdag efter kun 7 ugers behandling, og en anden grund er at da rygestop piller jo ikke er nikotinerstatning, så handler det her om at manipulere med den kemi vi har i hjernen, og når man nu skal gå så drastisk til værks ville jeg føle mig tryggere ved en pille der var designet til specifikt det formål, og ikke en pille der er udviklet til et andet formål, og tilfældigt har dette som en bivirkning.

  Jeg ville dog under ingen omstændigheder prøve rygestop pillerne førend alle mine andre muligheder var udtømte, inclusive diverse nikotinprodukter såsom rygestop plaster, som er min personlige favorit i blandt nikotinprodukterne, eller bedst af alt ville jeg prøve rygestop hypnose førend noget som helst andet, både fordi jeg selv er hypnotisør, og fordi hypnose var den metode det lykkedes mig at stoppe med.

  Nu vi taler om bivirkninger, så har rygestop pillerne også visse bivirkninger som du skal overveje om du kan og vil leve med, men de er svære at beskrive, da de ikke er ens for alle, så du blicer desværre nok nødt til selv at teste dem for at finde ud af om det er noget for dig.

  Husk altid at tage din læge med på råd, førend du tager rygestop piller eller anden form for medicin.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose | No Comments »

  Kommentarer