• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Rygestopkursus

  Af Janno d.16/12/2010

  Rygestopkursus – Hvad er det?

  Har du lysten og viljen til at stoppe med at ryge, men mangler du nogle at gøre det med? På et rygestopkursus møder du andre, der har den samme drøm som dig, nemlig at stoppe med at ryge. Rygestopkurser er et super fantastisk tilbud til folk, der ønsker at skodde smøgerne, men som gerne vil gøre det i fællesskab med andre. Rygestopkursus tilbydes af de fleste kommuner i landet – Så går du med et håb om at blive røgfri, så kontakt din kommune og hør mere om, hvordan et rygestopkursus kan hjælpe dig. Husk at få en rygestop bog med på vejen.

  Rygestopkursus – Få et sundere liv

  Et rygestopkursus giver dig nogle rigtige vigtige værktøjer, der har til formål at gøre det nemmere for dig at stoppe med at ryge – så du kan leve et sundere liv, sammen med dem du holder af. Et rygestopkursus lærer dig typisk også, hvordan du holder vægten og stadig kan fortsætte med at være røgfri.

  Typisk er der 8-15 deltagere på et rygestopkursus. Kurset styres af en specieluddannet rygestoprådgiver. Typisk varer et rygestopkursus halvanden måned, hvor der er placeret 5 møder a to timers varighed.
  De første to møder går ofte ud på, at man i fællesskab forbereder selve rygestoppet, derefter handler de sidste tre møder om at fastholde rygestoppet.

  Fællesskab og rygeafvænning

  Det mest fantastiske, udover, at sandsynligheden for, at du bliver røgfri er meget stor, ved et rygestopkursus er, at man i fællesskab med andre, der har det på samme måde som en selv, går igennem hele den proces, det er at blive røgfri. Sammen deler I jeres erfaringer og I støtter hinanden til et nemmere rygestop.

  Møderne

  Det første møde går primært ud på at finde motivation til at kvitte tobakken. Sammen taler I om jeres erfaringer omkring rygning, jeres rygevaner og fordelene og ulemperne ved at ryge. Det er typisk på det første møde, at I aftaler en fast dato for jeres fælles rygestop, oftest ligger denne dato mellem anden og tredje møde – Du stopper altså ikke med at ryge før midt i kurset.
  På det andet møde forbereder I jer på rygestoppet og de første dage efter – Her kan der nemlig forekomme ubehagelige situationer i form af abstinenser og lysten til at falde tilbage til den dårlige vane. På dette møde tages nikotinprodukter også op – Hvem ønsker og har behov for at benytte sig af disse og, hvilket passer dig bedst?
  Det tredje møde er oftest også det første møde efter jeres reelle rygestop. På dette møde hjælper og støtter I hinanden i de udfordringer der er, når man er stoppet med at ryge.
  På det fjerde møde lærer I, hvordan I via fysisk aktiviteter og motion kan hjælpe jer selv med at bevare rygestoppet. Det er også til dette møde, at faktorer som stress og humørsvinger kommer på programmet. Mange oplever, at de efter et rygestop har tendens til stress og humørsvingninger, hvilket kan føre til et tilbagefald. Derfor skal I lære, hvordan I håndterer disse situationer.
  Det femte og sidste møde fokuserer på, hvordan I på længere sigt kan vedligeholde jeres rygestop og, hvordan I undgår at tage alt for meget på i vægt.
  Få hjælp til et sundt og succesfuldt rygestop via et rygestopkursus!

  Emner: Rygestop artikler | No Comments »

  Kommentarer