• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Stress forebyggelse

  Af Janno d.16/12/2010

  Er din hverdag tung og svær at komme igennem – Har du alt for meget at se til og føler du alligevel ikke, at du laver dagens gode gerning? Er humøret dårligt og nerverne altid lige på kanten? Hvis du går og føler dig stresset, ja så er du det garanteret også. Men heldigvis er det ikke alle former for stress, der er skadelige.

  Opdager du din stress i tide, så er stress forebyggelse meget mulig. Positiv stress er helt okay og meget almindeligt – det er først, når du i en længere periode har følt et stort og uoverskueligt pres, at din stress kan gå hen og blive skadelig, både for dig og dine nærmeste. For at undgå den skadelig del af stressen er det en rigtig god idé at søge hjælp og rådgivning omkring stress forebyggelse.

  Er du godt rustet indenfor stress forebyggelse og stresshåndtering, så er du et langt og godt skridt foran stressen.

  Stress forebyggelse – fordi stress kan være altødelæggende

  At være stresset kan have alvorlige konsekvenser og kan medføre andre lidelse, typisk psykiske f.eks. angst og depressioner. Er du først gået hen og blevet alvorligt stresset, er det nødvendigt med professionel hjælp for, at du kan komme videre. Med den rette hjælp kan du igen vende tilbage til dit balancerende og harmoniske liv, du får livsglæden og følelsen af lykke tilbage.

  Mange tror, at de sagtens kan klare deres stress på egen hånd – og det er der bestemt også nogle, der kan. Hos din læge kan du få mange gode råd til stress forebyggelse og lære, hvordan du mest hensigtsmæssigt håndterer stressede situationer – Så tag en snak med din læge og bliv én af dem, der godt kan klare presset.

  Har du allerede udviklet stress i en sådan grad, at den forhindrer dig i at leve dit liv på normalvis, så er det nok lidt for sent med stress forebyggelse og du skal i stedet søge professionel hjælp hurtigst muligt. Jo før, jo bedre – så er sandsynligheden for, at du udvikler en psykisk lidelse mindre og chancen for at vende tilbage til det gode liv meget større.

  Stress symptomer

  Der findes en del symptomer på stress og de kan inddeles i tre grupper efter, hvor alvorlige de er. Det er ved de mildeste symptomer, at forebyggelse af stress stadig er mulig. På internettet, eller hos din læge kan du få meget mere at vide omkring stress og symptomerne derpå. Du kan også få meget mere information om, hvordan du forebygger stress, eller helt afhjælper den.
  Stress forebyggelse – Vær opmærksom på dig selv, din krop og dine følelser!

  Emner: Sundhed | 3 Comments »

  Kommentarer

  3 kommentarer til “Stress forebyggelse”

  1. Jannie Says:
   marts 5th, 2011 at 4:45 pm

   Hej Jano.

   Tak for et rigtigt inspirerende indlæg. Jeg tror mere eller mindre alle kender til netop at løbe ind i dette fænomen. Kan det passe at fest og eksempelvis en bytur kan afhjælpe stress?

   Har nemlig selv følelsen af at jeg efter en god fest er udmattet fra festen selvfølgelig, men føler mig meget tilpas og ser anderledes positivt på hverdagens mange gøremål.

   Mvh. Jannie

  2. Janno Says:
   april 10th, 2011 at 8:04 am

   Hej Janie
   I teorien skulle man tro det, men for at det skal virke skal der være en hel del fester, og det kunne godt gå hen og stresse dig… 🙂
   Det vil være langt mere effektivt at lære at håndtere stress situationer bedre, så du eliminerer risikoen fremover.
   Janno

  3. Jesper Says:
   maj 6th, 2011 at 2:30 pm

   Hej,

   Jeg faldt lige over din artikel ved et tilfælde. Giver dig ret i at de fleste – flere end man tror – burde opsøge professionel hjælp.
   Jeg tror at der er rigtig mange (især mænd) der døjer med stress, og blot ikke vil indse at det er et reelt problem de burde få hjælp med.

   Din artikel om stress symptomer var i øvrigt også god.