• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Sund Kost

  Af Janno d.05/12/2010

  Sund kost = Sund krop

  Ønsker du et sundere liv, så skal du vide, at en sund kost er selve grundstenen for at få et sundere liv. For at få et mere aktivt liv, en flottere krop og mere energi er en sund kost nødvendig. Men hvad er det så lige, der definerer en sund kost? Hvad er der af gode råd, når man ønsker at få en sund kost implementeret i sit liv og sin dagligdag?

  Der er desværre rigtig mange, der ikke ved, hvad en sund kost indeholder. Det er ikke alle, der er klar over, at man bør spise grønt til hvert måltid, at man skal huske at drikke rigeligt vand dagen lang og at sodavand og andet ”sukkervand” bestemt ikke kan erstatte vand, hvis man ønsker en sund kost.

  Så derfor er det nu på tide, at en hver dansker får at vide, hvad en sund kost består af – Der skal være nogle simple retningslinjer og råd, der gør det nemmere for den almindelige dansker at få et sundere liv via en sund kost.

  Der kommer her nogle enkelte råd til, hvad en sund kost bør indeholde og, hvilke fødevarer man bør undgå, når man ønsker at bevare en sund kost.

  Gode råd til en sundere kost og en sund livsstil

  Spis ofte og spis små mellemmåltider:
  Rigtig mange mennesker har den dårlige vane, at de spiser ca. 3 måltider i løbet af dage: De spiser morgenmad kl. 08.00, så får de frokost kl. 12.00 og deres aftensmad indtager de ved 19.00-20.00 tiden. Det vil sige, at de har 7-8 timer imellem 12.00 og 19.00/20.00, hvor de ikke indtager noget mad, hvilket resulterer i, at deres aktivitetsniveau bliver meget lavt, hvilket gør, at de ikke har energi til at lave noget aktivt i disse timer. Et lavt aktivitetsniveau gør det svært at følge et træningsprogram og- eller en sund kost – Derfor bør du altid sørge for at indtage et lille mellemmåltid omkring kl. 10.00 og et lidt større måltid ved 16 tiden.

  Spis grønt:
  Et af de mest væsentlige råd til en sund kost er at spise masser af grønt – Det er lige meget om det er gulerødder, æbler, bønner, bananer eller lignende – Det skal bare være grønt og der skal være rigeligt af det.

  Husk morgenmaden:
  For en sund kost, er det vigtigt, at du husker at spise et solidt morgenmåltid.

  Husk at spise mad med lavt fedtindhold:
  F.eks. magert oksekød, kylling og fisk (fisk med et højt fedtindhold er SUNDT)

  Drik vand:
  Husk at drikke masse vand hele dagen og hver dag.

  Der er ingen tvivl om, at kost og sundhed hører sammen – Drømmer man om et sundere liv, så er man også nødt til at sætte ind med en sund kost. En sund kost kan bidrage med fantastisk meget, også når det kommer til et ønske om vægttab.

  Følger du disse simple råd om en sund kost, så er du godt på vej til et bedre og mere aktivt liv!

  Emner: Sundhed | No Comments »

  Kommentarer