• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Sundhedstjek

  Af Janno d.24/06/2011

  Hvad er et sundhedstjek?

  Flere virksomheder er begyndt at tilbyde andre virksomheder og deres ansatte grundige sundhedstjek. Disse sundhedstjek skal give de ansatte indsigt i, hvordan deres helbred er og, hvad de kan gøre for at få det (endnu) bedre.

  Typisk har virksomhederne, der tilbyder disse sundhedstjek , flere forskellige tilbud og mulighed for at skræddersy et sundhedstjek, der matcher jeres virksomhed og ansatte bedst.

  Et sundhedstjek kan f. eks meget vel bestå af BMI måling, kolesterolmåling, måling af ansattes fedtprocent og muskelmasse, deres fysiske alder, blodtryk og puls, kuliltemåling, udfyldning af et relevant spørgeskema og en privat samtale med en sundhedskonsulent.

  Hvorfor investere i et sundhedstjek?

  Der er rigtig mange gode grunde til, at I som virksomhed bør investere i et skræddersyet sundhedstjek af jeres medarbejdere.

  Det er lige så vel selve princippet i, at I gør det, som det er selve resultatet og det de ansatte får ud af det, som er vigtigt. Bare det, at I som virksomhed viser jeres interesse i de ansattes velbefindende og gode helbred, vil bidrage med en enorm positiv og motiverende stemning. I viser jeres ansatte, at I ser dem som mennesker, der fortjener et sundt og godt liv.

  Med et sundhedstjek, der gælder alle, sætter I et godt eksempel for, hvorfor og hvordan man skal passe godt på sig selv. Et sundhedstjek (helbredsundersøgelse) gør det også muligt at opdage lidelser, symptomer og lignende, som ellers ikke var den ansatte bekendt – På den måde kan I gøre noget forebyggende og/eller helbredende for jeres ansatte.

  Men et sundhedstjek er også mere end et tjek af jeres ansattes fysiske og helbredsmæssige tilstand – Det er også en investering for jeres virksomhed.  En meget oplagt mulighed er at kombinerer et sundhedstjek med et længerevarende projekt, hvor der er konstant fokus på en sund livsstil, hvilket f. eks kan indebære sund kost, motion og viden om gode vaner. Et sådan projekt kan lynhurtigt forøge produktiviteten i virksomheden, virksomheden bliver mere tiltrækkende for nye mulige medarbejdere og allerede respekterede ansatte, som man ønsker at beholde. En sundere livsstil vil også fører til en større livsglæde ved de ansatte, der igen vil forøge medarbejdernes overskud og motivation, både psykisk og fysisk.  De mange nye og elskede vitaminer vil også nedsætte sygefraværet og den sunde kost kan, hvis det ønskes, medføre vægttab blandt ansatte, der f. eks lider af overvægt. Med et sundhedstjek og en sundere arbejdsplads øger I nærværet og trivslen blandt jeres ansatte. Derudover giver en sund arbejdsplads også virksomheden et godt image og der er mulighed for arbejdsmiljøcertificering.

  Et sundhedstjek er en investering, der resulterer i en sundere og gladere medarbejdere og en mere effektiv virksomhed!

  Emner: Sundhed | 2 Comments »

  Kommentarer

  2 kommentarer til “Sundhedstjek”

  1. Jesper Says:
   juni 24th, 2011 at 2:19 pm

   Hej Janno,

   Endnu en gang et spændende indlæg om vigtigheden af sundhed – også på arbejdspladsen. Jeg tror at mange virksomheder virkeligt har problemer med dette.

   Det værste er, at problemet bider sig selv i halen og bidrager til mindsket produktion og effektivitet.

  2. Janno Says:
   juni 24th, 2011 at 2:38 pm

   Hej Jesper

   Helt enig, det er vigtigt at have sunde, raske og gode medarbejdere…
   Og heldigvis er det sådan at flere og flere virksomheder efterhånden indser at der er god forretning i medarbejdertrivsel i det lange løb.

   Mvh
   Janno