• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Har du hørt om Silva Metoden?

  Af Janno d.19/01/2008

  Silva metoden – Hvad er det?

  Silva Metoden er en teknik der hjælper dig til at blive et bedre menneske, og bedre udnytte det potentiale der ligger i dit sind. Den hjælper dig til at sænke din hjernes svingninger til Alfa-niveau, som så efterfølgende gør dig bedre til at benytte din højre hjernehalvdel i hverdagen, din højre hjernehalvdel er den kreative del af din hjerne.

  I den verden vi lever i, blir vi vænnet til mest at bruge den logiske del af vores hjerne, nemlig den venstre, og det bevirker at vi mister kontakten med vores intuitive og clairvoyante evner, der naturligt bor i os alle.

  Lidt historie

  Silva metoden er udviklet af José Silva som i 1944 i Laredo i Texas, og hanbs oprindelige formål med metoden var at hjælpe sine børn til forbedre deres koncentrations og indlæringsevne, så de kunne lære at indtage viden hurtigere, og blive bedre i skolen.

  i 9 år indtil 1953 arbejdede han med sine børn, og efterhånden udviklede hans resultater sig til at børnene også udviklede intuitive færdigheder i retning af clairvoyance. Derfra udvidede han sin gruppe til at omfatte endnu 39 personer (forsøgskaniner) heriblandt både børn og voksne af begge køn. de udviklede alle clairvoyante evner.

  Om hjernebølger og hjernesvingninger.

  Indenfor Hypnose lærer man at sindet består af 2 dele, det bevidste sind, og det ubevidste sind. Det bevidste sind er dig i din hverdag, klar i hovedet, og logisk tænkende, og det ubevidste sind er den del af dit der automatiserer en hel række opgaver din krop udfører automatisk.

  Et eks.: Når vi bliver født er vi ikke engang i stand til at holde fast i noget, så enkel en opgave som at løfte en blyant fra underlaget er ikke bare noget man gør, men noget man lærer henad vejen, efterhånden som du får kontrol over din fysiske krop, og udvikler lidt begyndende motorik, bliver du istand til at lukke fingrene om blyanten og løfte den op, og med mere øvelse blir det naturligt for dig at holde fats på den, uden at du behøver bevidst at tænke over det, kontra inden det blev ubevidst, hvor det krævede en hel del koncentration.

  Teorien er, (og her vil jeg indskyde at alt hvad jeg har lært underbygger den teori) at hjernens bevidste sind svinger med ca. 20 svingninger pr. sekund, også kaldet beta-niveauet som ligger fra 14 svingninger og opefter, og det ubevidste sind er alt hvad der ligger under 14 svingninger pr. sekund. Og med øvelse skulle du så kunne blive i stand til at fungere med under 14 svingninger pr. sekund i din hverdag.

  Den indre og den ydre verden

  Dit bevidste sind er at sammenligne med den ydre verden, eller din daglige bevidste tilstand i din hverdag. Altså der hvor du benytter dine fysiske sanser, og er bevidst om tid og rum.

  Det ubevidste sind er så den indre verden, den der er forbundet med at drømme, både dagdrømme og de drømme vi har om natten. Sindet bruger drømme til at organisere de indtryk og oplevelser vi alle får i vores dagligdag, det sorterer og ordner på en måde der vist er ret kompliceret, men det gir mening for netop dig, i dit liv… og i dit sind.

  Hvor kan du lære mere? Og en lille fodnote!

  Du kan tage et kursus i Silva Metoden her i Danmark, der afholdes kurser flere steder i landet, du kan læse mere på deres hjemmeside om silvametoden.
  Jeg synes dog lige at jeg også vil komme med en lille advarsel, det skal dog fremhæves at jeg synes den er lille, men dog nødvendig.
  Selvom jeg synes at Silva Metoden er et endog rigtigt godt værktøj til Personlig Udvikling, vil jeg nævne at der er en undertone af religiøs fanatisme, det er en ganske svag undertone, og den er måske lidt overdrevet fra min side, men jeg synes du skal vide hvad du går ind til.

  José Silva skriver blandt andet: “Mennesker bruger José Silva’s teknikker til at forbedre livet på denne planet og hjælper med til at forvandle vores verden til et paradis”. En sådan udtalelse er i mine øjne på grænsen til fanatisme, men samtidigt er det jo ikke helt forkert, livet bliver i hvert fald nemmere, og dermed bedre for den enkelte når man mestrer teknikkerne, så jeg er ikke helt uenig i den udtalelse.

  Jeg vil personligt anbefale dig at du via www.saxo.dk køber en bog eller flere om Silva Metoden, og hvis du synes at det virker for dig, og du fortsat finder det interessant, så skulle du måske prøve at tage kurset live?

  Emner: Hypnose/SelvHypnose, Meditation | 2 Comments »

  Kommentarer

  2 kommentarer til “Har du hørt om Silva Metoden?”

  1. Pete Andersen Says:
   juni 13th, 2009 at 12:33 pm

   Hej Janno.

   Bare lige for at opdatere dig så har Silva Metoden fået ny hjemmeside ligesom konceptet er blevet opdateret og endnu bedre…

   http://www.silvalifesystem.dk

   Bedre og bedre
   Pete 😉

  2. Janno Says:
   juni 14th, 2009 at 3:11 pm

   Hej Pete

   Tak for info, jeg har opdateret det i mit indlæg, og endda lavet et direkte link…
   Nu vil jeg gå over på siden, se hvad det er der er af nyt.

   p.s. Din kommentar blev fanget i mit akismet spamfilter… heldigt at jeg ikke bare automatisk sletter alt…
   Det vælter ellers ind med spam her ind imellem, alle sammen til det samme indlæg… underligt.