• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Hypnose & Vægttab

  Af Janno d.26/11/2009

  Hvordan kan men nævne hypnose og vægttab i samme sætning?
  Det er faktisk ikke så fjernt men meget tæt relateret at få hypnose for vægttab, mindst lige så relateret til hypnose som en rygestop behandling der jo efterhånden er almindeligt anerkendt.

  Når man arbejder med hypnose som terapi arbejder man reelt med at gå tilbage i livet, og forbinde positive følelser med en situation eller flere der har skabt negative indre emotioner, og som derved har fået personen til at udvikle en form for forsvar overfor de negative følelser der ofte påvirker os og det forsvar kan lige så godt være at spise ekstra meget når man føler sig presset af sin omverden.

  Der er ikke rigtigt nogen anden måde at forklare det på end at du fortrænger de negative følelser ved at spise, og i den ånd kan man kalde det at du lægger et beskyttende lag af fedt omkring dig sådan at du kan beskytte dig selv.

  Det handler jo om at din underbevidsthed uden din bevidste medvirken sætter lighedstegn imellem mad/søde sager og den følelse af velbehag der naturligt kommer af mæthed.

  Når man først har udviklet det vanemønster, så handler det ikke længere om hvad du ved fuld bevidsthed kunne tænke dig, eller at du ikke synes om dig selv når du spiser for meget og tager på.

  Det handler faktisk blot om at din underbevidsthed gør det den er blevet programmeret til, og det uanset hvad du objektivt mener om det.

  De fleste rygere ville jo heller ikke ryge hvis de bare kunne tage en beslutning og stoppe rygning, men sådan fungerer det bare ikke. Nikotinafhængighed er faktisk ikke det værste at skulle slippe, men en vane der måske er blevet forstærket gennem mange daglige gentagelser igennem rigtigt mange år er en helt enden størrelse.

  Så hav opmærksomhed på de små vaner vi så let tillægger os, og tænk dig om når opdager at en er ved at forme sig, er det virkeligt en vane du ønsker at skabe?
  Så slipper du for i fremtiden at skulle overveje ting som rygestop og hypnose vægttab som en del af dit liv.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose, Vægttab | 10 Comments »

  Kommentarer

  10 kommentarer til “Hypnose & Vægttab”

  1. Per Says:
   maj 21st, 2010 at 3:03 pm

   Spændende læsning,

  2. Peter Says:
   maj 26th, 2010 at 9:04 pm

   Hvis man via hynose kan fjerne den kobling der er mellem søde sager og velværd tror jeg virkelig man kan bruge det til vægttab.

   Har du eksempler på hvor det virker?

  3. Janno Says:
   maj 27th, 2010 at 8:59 am

   Hej Peter

   Det er et faktum at mad skaber følelser, og derfra og til at det bliver en vane er der ikke ret langt.

   Eksempler kan jeg ikke give uden at hænge nogen ud, men som jeg skriver i indlægget så er det ikke anderledes end alle mulige andre vaner, de ender med at blive så automatiske at man bare gør tingene uden at tænke over dem… Ligesom når du har kørt rigtigt mange kilometer i bil, oplever du at du er nået frem til dit bestemmelsessted, uden at du kan huske turen.
   Det er fordi det er blevet så “normalt” for dig at køre bil, at metoden sidder så fast i din underbevidsthed at den ikke behøver din bevidste medvirken til at guide dig sikkert igennem trafikken.

   Jeg håber du kan følge forklaringen…

  4. Jean Clemmensen Says:
   juni 9th, 2010 at 12:26 pm

   Omkring vaner og vægtab, er det så ikke korrekt at det kræver mere end blot et par behandlinger?
   Har selv gået hos en hypnotisør gennem en længere periode, dog for noget andet, men det er mit indtryk at gamle indgroede vaner er det sværeste at komme til livs gennem hypnose i forhold til f.eks tandlægeskræk og fobier som bl.a fugleskræk, hvor det mere handler om at man ændrer Tankemønstret. Det gør det selvfølgelig også ved gamle vaner, men der skal bare mere til.

  5. Janno Says:
   juni 15th, 2010 at 2:33 pm

   @Jean

   Umiddelbart så kan man anskue det fra to vinkler, og hvis din spisning blot er en vane, så bør det ikke adskille sig fra de andre behandlinger.

   Men som oftest ligger der stærke følelser gemt bagved trøstespisning, ofte så stærke at de er svære at erkende, og i de tilfælde kan du have helt ret.

   En fobi kan oftest fjernes i en enkelt behandling, men som med al hypnose er det ofte op til klienten om det skal gå hurtigt eller stærkt, og det samme gør sig gældende i forbindelse med hypnose vægttab.

  6. Ditz Says:
   juli 17th, 2010 at 3:39 pm

   Hej Janno,
   God og spændende artikel.
   Jeg har dog et spørgsmål til emnet.

   Er det muligt at gøre det “omvendt”, altså så man tager på.
   Jeg tænker her på min kusine, som lider af anoreksi.
   Tror du hypnose ville kunne hjælpe hende ?
   På forhånd tak.

   Natalia Ditz

  7. Janno Says:
   juli 17th, 2010 at 5:53 pm

   Hej Natalia

   Det er et rigtigt godt spørgsmål, og som udgangspunkt kan det sagtens lade sig gøre, faktisk betyder emnet ikke det helt store.
   Der hvor det kan gå galt, er omkring din kusine, og hendes indstilling til hypnose, og sin sygdom.

   Dybest set så er vi det vi tror vi er, og hvis din kusine kan tro at hun kan blive rask, og er villig til at følge hypnotisørens instruktioner, så burde det kunne lade sig gøre.
   Der er dog et lille men her også. Min umiddelbare erfaring med anoreksi, er at der skal hypnoterapi til for at komme ind til kernen, og hypnoterapi kan man ikke udføre uden min. 4-5 behandlinger, så det kræver også lidt tålmodighed fra din kusines side.

   Skub lidt til hende fra mig, og så held og lykke med det. 🙂

   Janno

  8. Ditz Says:
   juli 18th, 2010 at 9:33 am

   Hej Janno,
   Tusind tak for et super svar,
   Det er i hvertfald noget jeg vil sige til hende, og forsøge at overtale hende.

   Fortsat godt søndag

  9. Janno Says:
   juli 18th, 2010 at 9:43 am

   Velbekomme, og i lige måde. 🙂

  10. Kenneth Bach Says:
   februar 5th, 2011 at 1:26 pm

   Det er absolut spændende læsning og ikke noget jeg har set i forbindelse med hypnose før. Kan man forestille sig at det kombineres med hypnose der får én til lettere at have lyst til motion osv.? sådan at man laver begge koblinger.