• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Målsætning For Begyndere.

  Af Janno d.19/01/2008

  Har du mål for dit liv?

  De fleste af os har mål vi gerne vil opnå, det kan være små daglige mål, ugentlige mål, eller måske ligefrem mål med vores liv. Vi har i hvert fald mål, hvad enten vi er bevidst om det eller ej.
  Desværre er de fleste af os i den situation af vi ikke aner hvordan målsætning fungerer.
  At sætte mål op for dig selv er lidt ligesom at navigere for en sømand, at sætte en kurs til målet for din rejse. Det betyder at du altså er nødt til at skrive dine mål ned, at organisere dine mål og få dem ned på papir, alene denne handling vil gøre dine mål meget mere håndgribelige…

  Det første du skal spørge dig selv er:

  ”Er det mål virkeligt noget jeg ønsker, noget jeg brændende ønsker at opnå? Eller er det bare et mål der er interessant fordi nogle andre synes det er?
  Det er en ret afgørende definition af dit mål, fordi mange har mål der er fastsat af deres forældre, eller nogen man engang har set op til.
  F. eks en studerende der læser en linie forældrene har drømt om at han/hun skal følge. I stedet burde han/hun følge deres hjerte, og finde et mål der matcher deres personlige værdier og overbevisninger.

  Du skal definere din målsætning før du begynder.

  Det næste du skal sikre dig er at det mål du sætter for dig selv også er realistisk og opnåeligt, sådan at forstå at du ikke kan sætte et mål der hedder jeg vil være rig, og så samtidigt have en indre overbevisning der hedder ”Rige mennesker er dumme” Så skaber du bare en situation hvor dit mål er i konflikt med dine indre overbevisninger.
  En stor del af målsætningens kunst består i at få krop og sind til at samarbejde i skøn samhørighed for at arbejde mod opfyldelsen af dine mål.

  Derefter skal du definere dit mål indenfor alle aspekter af dit liv, harmonerer dit mål med alt andet i dit liv? Familie, uddannelse, økonomi, spiritualitet, arbejde og dit sociale liv.
  Dette for at sikre at du kan leve et afbalanceret liv, og ikke et liv hvor dine mål modarbejder dine faktiske livsomstændigheder.

  Dine mål skal lades positivt

  Som den fjerde ting du skal overveje og gennemtænke i forbindelse med din målsætning er du nødt til at sikre dig at dit mål er positivt ladet. Hele grunden til at du laver mål er jo at programmere dit ubevidste sind så det følger den retning du ønsker.
  Det ubevidste sind er den del af dit sind der udelukkende følger ordrer, uden at tage stilling til følgerne, eller om det er godt eller dårligt for dig, med andre ord, det er der hvor dine vaner sidder fast. Og husk så lige, vaner er ikke negative per definition som de fleste nok synes, vaner er bare dit ubevidste sinds programmering der bliver bragt til udførelse… En god ting når man har lært at cykle, så lir det bare en vane at man træder i pedalerne for at komme fremad, man behøver heldigvis ikke tænke over det. Den negative side ses nemmest hos rygere, den vane kommer samme sted fra, uden overvejelser om hvorvidt den gavner eller skader.

  Vær Specifik

  Så skal du gøre dit mål så specifikt som muligt, så ”jeg vil være rig” er ikke nok… men mere i retning af ”jeg har en årsindtægt over en million i 2010”
  Du vil opleve at jo mere detaljeret en målsætning, jo nemmere er det for dit ubevidste sind at finde retningen.
  Du vil også få meget nemmere ved at opnå dine mål jo tydeligere du definerer dem for dig selv, og dit ubevidste sind kan arbejde langt effektivere jo bedre defineret dit mål er.
  Ydermere så husk aldrig at sænke dine mål i håbet om nemmere at skabe succes, bliv ved med at gå efter det bedste du kan drømme om, så selv om du ikke når månen(målet) så lander du blandt stjernerne, og det er vel heller ikke så værst?

  Til sidst endnu et godt og stærkt råd i forbindelse med din målsætning, skrive dine mål ned på papir, og læs dem for dig selv dagligt, gerne flere gange om dagen så du kan fokusere på dem, hvis du gør det er der stor sandsynlighed for at du vil opnå alle dine mål, medmindre du undervejs føler trang til at redefinere dem en smule, det er helt i orden, det er vigtigt at være fleksibel i målsætning.

  Tilpas dine mål til dine omstændigheder!

  Emner: Målsætning | No Comments »

  Kommentarer