• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Positiv tænkning – Kom dit negative tankemønster til livs

  Af Janno d.07/12/2010

  Opnå et mere harmonisk og lykkeligt liv via positiv tænkning. Rigtig mange mennesker har tendens til at tænke negativt, hver dag, hver time, hvert minut, ja hele vejen igennem deres liv. Der kan være mange årsager til, at folk får en konstant negativt tankemønster. Nogle har måske oplevet meget svigt, mange skuffelser og andre har været vant til altid at have negative personer omkring sig, hvis negativitet er smittende.

  At tænke negativt ligger også i vores gener, havde vi ikke for flere tusinde år siden været fundamentalt negative, havde vi heller ikke eksisteret den dag i dag. Negativitet behøves altså ikke altid at være negativt, i nogle situationer kan det være med til at redde vores eksistens. Men dagligdagens små og store negative tanker om den sure chef, kollegaerne, familien og sig selv nytter ingen ting og bringer på ingen måde fremdrift, succes og lykke med sig.

  Positiv tænkning – en smutvej til forøget livskvalitet

  Positiv tænkning derimod er vejen frem, men det kræver øvelse, tålmodighed, vilje og træning. Positiv tænkning er ikke en del af vores arvemasse, derfor kræver det indlæring.

  Negativ tænkning dræner dig for energi og forhindrer dig i mange ting og gøremål. Mange sidder hjemme i dagligstuen og frygter terror så meget, at de ikke længere tør at gå ud efter mørkets frembrud, selvom de aldrig har oplevet terror. Andre holder sig til ferie i Danmark, men drømmer egentlig hvert eneste år om at komme langt, langt væk, men de er bange for at flyve, de frygter en fly katastrofe, på trods af, at de aldrig har oplevet én, eller kender nogle, der har. Situationer som disse er igen præget af en negativ tankegang, hvis man derimod træner sig selv i positiv tænkning, kunne det meget vel tænkes, at man pludselig tør meget mere – kampen om overlevelse ligger så utrolig dybt i os, at den kan være svær at ”slippe”. Positiv tænkning er vejen frem, hvis du ønsker et gladere, lykkeligere og mere indholdsrigt liv.

  Positiv tænkning – Du dømmer dig selv og dine omgivelser alt for hårdt

  Har du nogensinde taget dig selv i at tænke, at du ikke fortjener din succes? Du har ikke gjort dit fortjent til noget? Du er tyk, du spiser for usundt og dyrker alt for lidt motion? Dit hår er kommunefarvet, hvorfor er det ikke blondt? Du har de forkerte venner? Dit arbejde er kedeligt, din boss er en arrogant nar og buschaufføren lugter (på trods af, at han hver morgen smiler venligt til dig og ønsker dig en dejlig dag)? Ja, mon ikke, at du ind i mellem, måske ligefrem ofte tænker negativt om dig selv og dine omgivelser – Men hvad får du egentlig ud af dette negative tankemønster, udover en dårlig dag fyldt med bekymringer, sure miner og et lavt selvværd? Ikke ret meget, vel?

  Kunne du, som i et led i den personlige udvikling, tænke dig at vende de negative tanker til positive? – Positiv psykologi handler om at optimere den menneskelige trivsel og præstation.

  Træn dig selv i positiv tænkning, hver dag og oplev, hvordan verdenen pludselig ser meget lysere og bedre ud.

  Emner: Personlig Udvikling | No Comments »

  Kommentarer