• '; } else { echo ' '; } ?>
 • « | Home | »

  Rygestop Abstinenser

  Af Janno d.31/07/2010

  Tidligere har man troet at de såkaldte rygestop abstinenser varede i ca en måned efter rygestop men med tiden må man indse at test har vist at rygestop abstinenser i hvert fald godt kan forventes at vare dobbelt så lang tid.

  De rygestop abstinenser du kan forvente har eksperterne inddelt i 3 kategorier

  Der er de kraftige rygestop abstinenser som de fleste rygere oplever at få nærmest straks efter påbegyndt rygeafvænning, disse ret kraftige abstinenser aftager gradvist over de følgende ca. 2 måneder.
  Dernæst kommer de stærke rygestop abstinenser som indtræder direkte i forbindelse med dit rygestop, og er ret konstante over de første 2-3 uger hvorefter de så aftager for igen at ophøre omkring de 60 dage.
  Den tredje og sidste type abstinenser er den type der gradvist tiltager i styrke i den første måned, og derefter aftager ret hurtigt for at være helt væk omkring de 60 dage.

  Udover disse rygestop abstinenser er der også det man kalder for rygestop bivirkninger, som er ting som uro i kroppen om natten, kløen i huden eller kløen i hovedbunden som godt kan gå hen og blive et problem, men som med rygestop abstinenserne menes de også at forsvinde omkring de 2 måneders tid.

  Det sidste jeg egentlig også vil kalde for en slags psykiske rygestop abstinenser eller bivirkninger, kald det hvad du vil, er den rent psykiske kamp man kan have i forbindelse med en tobaksafvænning.
  De psykiske rygestop abstinenser er nogle gange de sværeste at skulle slås med, for de er ikke helt så lette at beskrive og forberede dig på da de foregår inde i hovedet på dig selv, og er meget individuelle alt efter din psyke. Den psykiske del tror jeg også har indflydelse på hvilke af de 3 typer af rygestop abstinenser du oplever, og en svagere psyke vil kæmpe mest til at starte med, men vil til gengæld vinde mest ved at gennemføre sit rygestop fuldkommen.

  Jeg kender til masser af mennesker der oplever at de drømmer om rygning i laaannngggg tid efter deres egentlige rygestop, og det hænger helt sikkert sammen med at de ikke har været fuldkommen fokuseret og klar til rygestop, og måske fordi deres rygestop motivation har været mere begrundet i at glæde andre end at gøre noget for deres egen sundheds skyld.
  Det jeg kan glæde dig med er er at ingen mennesker, rygestop abstinenser eller ej, der kan fastholde deres fokus på en hvilket som helst ting eller tanke hvis de ikke ønsker det, så det handler om at distrahere dig selv, og vide at selvom det vender ofte tilbage i perioder, er det muligt at komme igennem det, og det varer bestemt ikke ved uden pause.

  Jeg håber at du nu føler at du er blevet lidt klogere på rygestop abstinenser, og ønsker dig held og lykke med at blive endelig ikke ryger.

  Emner: Hypnose/SelvHypnose, Rygestop artikler, Sundhed | 3 Comments »

  Kommentarer

  3 kommentarer til “Rygestop Abstinenser”

  1. Martin Says:
   januar 4th, 2011 at 10:54 am

   Tror ikke abstinenser er så slemme som denne artikel vurderer. Jeg er clean på 3. Døgn uden alvorlige problemer. The easy way metoden er super. Det er 90 % psykisk at man higer efter smøger.

  2. Janno Says:
   marts 4th, 2011 at 4:54 am

   Hej martin

   Du har ret, det er mest psykisk at man higer efter smøger, og derfor vil de fleste opleve hvad jeg skriver her, da de ikke har arbejdet med at påvirke sig selv til ikke at reagere på de små afvænningssymptomer kroppen afgiver.
   Derfor vil denne artikel ramme de fleste.
   Janno

  3. Camilla Says:
   august 24th, 2011 at 2:59 pm

   På mit rygestop, har jeg oplevet at vågne om natten og været så dårlig at jeg troede at jeg skulle kaste op.. Afhængighed af cigaretter er det samme som afhængighed af stoffer! Så det er 50/50! Og det er bevist!